בית ספר ליין כשר

אנו מקיימים קורסי יין מקצועיים לחובבי יין ולמעוניינים להתמקצע בעולם ייצור היין. יקב פאר מארח את בית הספר היחיד בישראל ליין כשר, בהובלת היינן אריאל ביר. בית הספר ליין משלב מקצוענות, ניסיון וידע רחב ומעמיק בכל שלבי ייצור היין.

למי מיועדים הקורסים והסדנאות ביקב?

  • אנשי מקצוע וייצרני יין מנוסים המבקשים להרחיב את הידע וההתנסות שלהם.
  • חובבי יין המבקשים להעמיק בתחום ולייצר יין בעצמם.
  • חובבי יין המעוניינים להיכנס לתחום היין.

הקורסים והסדנאות עוסקים ביסודות ייצור יין, טעימות יין, אזורי יין והשפעתם, ניהול תיירות יין, שיווק ועסקים ביין, גידול גפן יין, ייננות וייצור יין.

קורס יין בסיסי

  • מבוא לעולם היין.

תאוריות ופילוסופיות, זנים וסוגי היין השונים.

  • כרם תיאורטי אזורי גידול טרואר.
  • בחירת הענבים והכרם (תאוריה בלבד ללא ירידה לכרמים)- תהליך מעקבי הבשלה וקביעת מועד בציר.
  • "עונת בציר" תהליך ייצור יין אדום- הכנות לתסיסה, תסיסה אלכוהולית, סחיטה ושפיה.
    -בטיחות וסניטציה ביקב
    1. מעבדה בסיס (p.h/ ta/ s.g) , חומצה ביין, – So2שיעור מעשי

             –  תחליפי עץ התבגרות ושימור היין

  • (טעימות יין מקצועית- מהי טעימת והערכת יין מקצועית- האופן בו ניגש לטעום יין והצורה בה ננתח אותו, מושגי יין בסיסיים ונרחבים בעת הטעימה)

קורס ביניים

  1. ההבדל בין אדום/לבן/רוזה/כתום, ייצוב בקור וחום
  2. כשרות היין בא"י תפיסת עולם ייננית
  3. חו"ג וחביות מורחב (שמרים, תוספי מזון, חומרי שימור והשפעתם, בנטונייט), נהלי עבודה וסניטציה.
  4. מעבדת בציר בפועל (ניתוח דגימות לפני בציר וניתוח יין קיים)
  5. כרם- שיעור בנושא טיפול ירוק, עומס יבול ודילול פרי.

 

קורס מתקדם

  1. פגמים ביין- תגובות כימיות של חמצון וחיזור ביין, דרכי התמודדות וטיפול, פגמים נוספים כגון VA, , ברט וכו.
  2. כימיה ומיקרוביולוגיה של היין, מעבדה מתקדמת ALC MLC וכו'
    1. כרם- שיעור בנושא המבנה הפיזיולוגי של הגפן, הצורות שבהן זומרים כרם

    *שיעורי הכרם- אחד תאורטי ואחד מעשי, ישתנה לפי עונת השנה.

    התלמידים מוזמנים לחוות את השיעור המעשי של העונה הבאה עם תלמידי הקורס הבא.

  3. שיווק ומכירת יין – צרכנות, חשיבות נראות המוצרים, טרנדים וכו'
  4. בניית בלנד- מפגש מעשי תוך התנסות בבניית בלנד, תיאוריה ומסורת מאחורי בניית בלנד.

מידע נוסף

כלל תלמידי בית הספר יוזמנו לקחת חלק בתהליך ייצור היין בזמן הבציר ויוזמנו לחוות את תהלכי ייצור היין יחד עם צוות היקב לכל אורך השנה. 

*בהתאם לתנאי הכשרות.

כמו כן תלמידים אשר ייצרו יין במהלך השנה יהיו מוזמנים למעבדת היקב לטובת אנליזות ובחינת יינותהם.

סדנת טעימת יין

יקב פאר מזמין אתכם.ן לסדנת יין, בה תחוו, תלמדו ותעמיקו באופן שבו טועמים יין, בסגנונות היין השונים הן מבחינת זנים הן מבחינת סגנונות ייצור והן מבחינת איזורים בעולם. מאחר ועולם היין לעיתים קרובות נתפש כמתנשא, וטכס טעימת היין נתפש כמעשה שנועד להרשים אחרים, מטרת הסדנה היא להנגיש את היין לכולם, לחוות את הערך המוסף בטעימה וניתוח יין באופן מקצועי ולא סתם כשתיה של עוד משקה אלכוהולי.

הסדנה מיועדת לחובבי יין ללא כל צורך בידע מקדים.

הסדנה בת 3 מפגשים, כל מפגש בן 3 שעות.  בכל מפגש נטעם כ9 יינות שונים.

במשך השיעורים נטעם יינות הן של יקב פאר, הן יינות ישראליים והן יינות חול  בצורה עיוורת תוך מתן דגש על ניתוח היין ואופן טעימתו בצורה מקצועית.

כל היינות יהיו כשרים.

שיחה עם נציג

×

שיחת ווטסאפ

יצירת קשר - קורס יין

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם