ב י ת ס פ ר ל י י ן כ ש ר

אנו מקיימים קורסי יין מקצועיים לחובבי יין ולמעוניינים להתמקצע בעולם ייצור היין.

יקב פאר מארח את בית הספר היחיד בישראל ליין כשר, בהובלת היינן אריאל ביר. בית הספר ליין משלב מקצוענות, ניסיון וידע רחב ומעמיק בכל שלבי ייצור היין.

 

למי מיועדים הקורסים והסדנאות ביקב?

  • אנשי מקצוע וייצרני יין מנוסים המבקשים להרחיב את הידע וההתנסות שלהם.
  • חובבי יין המבקשים להעמיק בתחום ולייצר יין בעצמם.
  • חובבי יין המעוניינים להיכנס לתחום היין.

הקורסים והסדנאות עוסקים ביסודות ייצור יין, טעימות יין, אזורי יין והשפעתם, ניהול תיירות יין, שיווק ועסקים ביין, גידול גפן יין, ייננות וייצור יין. כל הנושאים נלמדים ברמות אקדמיות שונות ונמסרים על ידי המרצים הטובים בתחומם.

ק ו ר ס י י ן א ד ו ם מ ל א

קורס עשיית יין אדום במסגרת בית הספר הכשר ליין של יקב פאר.

הקורס משלב תיאוריה ופרקטיקה החל מהכרות ראשונית עם עולם היין ועד לביקבוק היין, את הקורס יוביל היינן אריאל ביר יחד עם מרצים נוספים מהשורה הראשונה בתחום היין בישראל.
במסגרת הקורס יוכלו המשתתפים לרכוש ידע תיאוריתי ופרקטי בכרם, מעבדה וייצור יין אדום. כמו כן בסיום הקורס כל תלמיד יוצא עם 100 בקבוקי יין שהכין בעצמו

הקורס בן 20 מפגשים שיתקיימו אחת לשבוע בימי חמישי בערב או שישי בבוקר ומתקיים ביקב פאר בטל שחר

ק ו ר ס י י ן ב י ת י

קורס בסיסי בן חמישה מפגשים, בו תלמדו את כל השלבים ההכרחיים ליצירת יין.

  • בחירת הענבים סוגי הקרקע ומשמעות הטרואר (מפגש ראשון)
  • הבציר קביעת מועד פרמטרים ושיקולים בבחירת מועד הבציר (מפגשים ראשון ושני)
  • קליטת הענבים ועיבודם עד סיום מאלו (מפגשים שני ושלישי)
  • החבית השהייה והמשמעות שלה- בחירת העץ ופרק הזמן הנכון לנו (מפגשים שלישי ורביעי)
  • בניית בלנדים ומעבדה (מפגש חמישי)
    *הביקבוק.ושמירת היין לאחר מכן(מפגש חמישי)

ה ד ר כ ו ת י י ן

הדרכות יין בהזמנה.
הרצאה מלאה המלווה בטעימות יין הכוללת הסבר שלם על תהליך עשיית היין על כל שלביו, היינות השונים, טעמים ונגיעות בנושאים מקצועיים של עשיית יין.
ההדרכה כוללת סיור ביקב ובכרם.